Zespół Fundacyjny

Kinga Krzemińska

Erasmus+ & ESC Desk Officer

Media Manager

Studentka 2. roku Zarządzania międzynarodowego - podwójnego dyplomu z zarządzania na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie i ESB Business School w Reutlingen. Uczestniczka i liderka wielu międzynarodowych projektów i szkoleń realizowanych w kraju i za granicą w ramach programu Erasmus+, które od lat poszerzają jej horyzonty i inspirują ją do dalszego działania. Prowadząca warsztatów poświęconych znaczeniu dobrostanu psychicznego i fizycznego w życiu człowieka oraz łamaniu stereotypów. Pasjonatka języków obcych, szczególnie języka niemieckiego i hiszpańskiego. Wielbicielka podróży z plecakiem (lub z małą pomarańczową walizką), śpiewu i kreatywnego pisania.

Adres mailowy: kkrzeminska@fundacjaipw.org

Ewa Falkowska

Director of the

Intergenerational Social Cafe

Board Assistant

Studentka Pracy Socjalnej na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu, zawodowo animatorka kultury, specjalizująca się w organizacji wydarzeń kulturowych. Jej obszar działania obejmuje także prowadzenie różnorodnych zajęć i warsztatów dla różnych grup wiekowych, z naciskiem na rozwijanie kompetencji miękkich, takich jak komunikacja, współpraca i kreatywność. Nieustannie rozwija swoje umiejętności i podnosi kwalifikacje. Ukończyła kurs muzykoterapii, co pozwala jej łączyć pasję do muzyki z działaniami na rzecz społeczności. Wykorzystuje dźwięki i rytmy jako narzędzie edukacyjne, pomagające w procesie zdobywania wiedzy i doświadczenia. Kolejnym narzędziem, w jej pedagogicznym arsenale jest Metoda ruchu Weroniki Sherbone, którą wykorzystuje w swojej pracy z uczestnikami zajęć, wspomagając ich rozwój emocjonalny. Jest także w trakcie kursu języka migowego, a niedawno ukończyła pierwszy etap tego szkolenia. Zaangażowanie w naukę tego języka pokazuje, że nie tylko chce się rozwijać zawodowo, ale także dąży do tworzenia bardziej dostępnego i przyjaznego środowiska. Zaangażowana w życie lokalnej społeczności, chętnie organizuje projekty socjalne oraz inicjatywy, które mają na celu wsparcie potrzebujących oraz wzbogacenie życia mieszkańców regionu. Jako członkini i solistka Chóru Uniwersytetu Mikołaja Kopernika rozwija swoje umiejętności wokalne, a jej zainteresowanie muzyką elektroniczną sprawia, że jest stałą bywalczynią festiwali.

Numer telefonu: 737 336 968

Adres mailowy: efalkowska@fundacjaipw.org

Zdjęcie (Kinga).jpg
IMG_20220325_104415.jpg

Magdalena Oskiera

Project Manager

Feministka, działaczka społeczna i pracowniczka młodzieżowa. Koordynatorka projektów międzynarodowych. Ukończyła studia licencjackie w zakresie stosunków międzynarodowych i jest studentką 5. roku prawa na Uniwersytecie Warszawskim.
Od czterech lat współpracuje ze Stowarzyszeniem Youth Human Impact, w których m.in. odpowiadała za relacje z mediami, budowanie partnerstw międzynarodowych, przygotowywała materiały prasowe, monitorowała i analizowała przekazy medialne, współtworzyła wizerunek działalności organizacji, pisała wnioski o granty i prowadziła warsztaty. Ponadto jest członkinią „Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa”, gdzie działa w sekcji "Seminaria i Konferencje". Była redaktorką w „Fundacji Współpracy Polsko-Niemieckiej” oraz pisze do czasopisma studenckiego „Magiel”. Uczestniczyła
w licznych projektach i szkoleniach z zakresu nowoczesnych technik dziennikarskich, kreatywnego pisania, storytellingu, liderstwa, dialogu międzykulturowego i procesów migracyjnych, w Polsce jak i za granicą. W wolnych chwilach odwiedza warszawskie kina studyjne, wystawy dzieł sztuki i podróżuje.
Zdecydowana fanka kawy i warszawskiej Pragi.

Adres mailowy: moskiera@fundacjaipw.org

Magdalena Działdowska

Office Manager

Project Assistant

Absolwentka pedagogiki na specjalności animacja społeczno-kulturowa w Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy. Z zawodu animatorka kultury, z pasji edukatorka regionalna. Urodzona w Toruniu i kochająca miejsce ,w którym mieszka. Organizatorka gier miejskich oraz warsztatów edukacyjnych i aktywizujących. Kontaktowa, uśmiechnięta, empatyczna, chętnie podejmująca nowe wyzwania. Zarządzanie i realizację projektów społeczno-edukacyjnych traktuje zarówno jako pasję, jak i szansę na rozwój własnej ścieżki zawodowej. Zainteresowana psychologią rozwoju człowieka, psychologią społeczną oraz zagadnieniami okresu II Wojny Światowej. Entuzjastka sportów drużynowych. Zapytana o to co woli - górskie wędrówki czy odpoczynek na plaży - zapewne pójdzie szukać swoich butów trekkingowych.

Adres mailowy: mdzialdowska@fundacjaipw.org

Łukasz Medwid

Konsultant ds. inkluzywności w biznesie

Ukończył studia na kierunku stosunki międzynarodowe spec. studia europejskie. Obronił pracę dyplomową o tematyce związanej z harmonizacją polskiego porządku prawnego z prawem unijnym z uwzględnieniem prawa pracy oraz przepisów dot. mobbingu. Od 14 lat współpracuje z firmami z branży telekomunikacyjnej, początkowo jako sprzedawca oraz specjalista ds. obsługi klientów, a od blisko 10 lat jako menager. Aktualnie zarządza Działem Obsługi Rynku Biznesowego odpowiadając m.in. za tematy związane z budowaniem relacji biznesowych z klientami, realizację projektów inwestycyjnych oraz sprzedaż usług dla firm i sektora budżetowego. Odbył wiele szkoleń z zakresu skutecznego zarządzania zespołem, współtworzył projekty z obszaru HR w tym systemy premiowe oraz pozapłacowe systemy motywacyjne. Implementował politykę ścieżki rozwoju pracowników. Z sukcesami buduje i zarządza zespołami.
W wolnych chwilach rysuje i maluje. Miłośnik koncertów i literatury pięknej.

Adres mailowy: lmedwid@fundacjaipw.org

ipw.jpg