Foundation team

Kinga Krzemińska

Erasmus+ & ESC Desk Officer

Media Manager

Studentka 2. roku Zarządzania międzynarodowego - podwójnego dyplomu z zarządzania na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie i ESB Business School w Reutlingen. Uczestniczka i liderka wielu międzynarodowych projektów i szkoleń realizowanych w kraju i za granicą w ramach programu Erasmus+, które od lat poszerzają jej horyzonty i inspirują ją do dalszego działania. Prowadząca warsztatów poświęconych znaczeniu dobrostanu psychicznego i fizycznego w życiu człowieka oraz łamaniu stereotypów. Pasjonatka języków obcych, szczególnie języka niemieckiego i hiszpańskiego. Wielbicielka podróży z plecakiem (lub z małą pomarańczową walizką), śpiewu i kreatywnego pisania.

Adres mailowy: kkrzeminska@fundacjaipw.org

Ewa Falkowska

Office Mananger

Board Assistant

A student of Social Work at the Nicolaus Copernicus University in Toruń. Professionally, a culture animator dealing with the organization of cultural events. She conducts artistic and educational workshops for children, youth and seniors. A member of the UMK academic choir. She is also associated with the Toruń Foundation
Wspieramy Kulturę SztukiArt, where she is responsible, among others, for organizing the office.
Privately, a fan of festivals and electronic music.

E-mail address: efalkowska.fundacjaipw@gmail.com

Zdjęcie (Kinga).jpg
IMG_20220325_104415.jpg

Magdalena Oskiera

Project Manager

Feministka, działaczka społeczna i pracowniczka młodzieżowa. Koordynatorka projektów międzynarodowych. Ukończyła studia licencjackie w zakresie stosunków międzynarodowych i jest studentką 5. roku prawa na Uniwersytecie Warszawskim.
Od czterech lat współpracuje ze Stowarzyszeniem Youth Human Impact, w których m.in. odpowiadała za relacje z mediami, budowanie partnerstw międzynarodowych, przygotowywała materiały prasowe, monitorowała i analizowała przekazy medialne, współtworzyła wizerunek działalności organizacji, pisała wnioski o granty i prowadziła warsztaty. Ponadto jest członkinią „Europejskiego Stowarzyszenia Studentów Prawa”, gdzie działa w sekcji "Seminaria i Konferencje". Była redaktorką w „Fundacji Współpracy Polsko-Niemieckiej” oraz pisze do czasopisma studenckiego „Magiel”. Uczestniczyła
w licznych projektach i szkoleniach z zakresu nowoczesnych technik dziennikarskich, kreatywnego pisania, storytellingu, liderstwa, dialogu międzykulturowego i procesów migracyjnych, w Polsce jak i za granicą. W wolnych chwilach odwiedza warszawskie kina studyjne, wystawy dzieł sztuki i podróżuje.
Zdecydowana fanka kawy i warszawskiej Pragi.

Adres mailowy: moskiera@fundacjaipw.org

Magdalena Działdowska

Project Assistant

A graduate of pedagogy with a specialization in socio-cultural animation at the Kazimierz Wielki University in Bydgoszcz. A culture animator by profession, a passionate regional educator. Born in Toruń and loving the place where she lives. Organizer of city games as well as educational and activating workshops. Outgoing, smiling, empathetic, willing to take up new challenges. She treats the management and implementation of social and educational projects as both passion and opportunity to develop her own professional path. Interested in the psychology of human development, social psychology and issues of the Second World War. Team sports enthusiast. When asked what she prefers - mountain hiking or relaxing on the beach - she will probably go looking for her trekking shoes.

E-mail address: mdzialdowska.fundacjaipw@gmail.com

Łukasz Medwid

Konsultant ds. inkluzywności w biznesie

Ukończył studia na kierunku stosunki międzynarodowe spec. studia europejskie. Obronił pracę dyplomową o tematyce związanej z harmonizacją polskiego porządku prawnego z prawem unijnym z uwzględnieniem prawa pracy oraz przepisów dot. mobbingu. Od 14 lat współpracuje z firmami z branży telekomunikacyjnej, początkowo jako sprzedawca oraz specjalista ds. obsługi klientów, a od blisko 10 lat jako menager. Aktualnie zarządza Działem Obsługi Rynku Biznesowego odpowiadając m.in. za tematy związane z budowaniem relacji biznesowych z klientami, realizację projektów inwestycyjnych oraz sprzedaż usług dla firm i sektora budżetowego. Odbył wiele szkoleń z zakresu skutecznego zarządzania zespołem, współtworzył projekty z obszaru HR w tym systemy premiowe oraz pozapłacowe systemy motywacyjne. Implementował politykę ścieżki rozwoju pracowników. Z sukcesami buduje i zarządza zespołami.
W wolnych chwilach rysuje i maluje. Miłośnik koncertów i literatury pięknej.

Adres mailowy: lmedwid@fundacjaipw.org

ipw.jpg